tanév: | 2015-2016. |
munkarend: | Nappali képzések |
képzési idő (év): | 2 év |
képzési helyszín: | Budapest - Taverna Tagintézmény |
Milyen szakmát ad?
képzési szint: | középfokú |
OKJ szám: |
képzési szint: | középfokú |
OKJ szám: | 34 811 01 |
Taverna Tagintézmény: cukrász tanulónk története...., képzeld.. Galéria: |
Kreativitás és fantázia, ilyen egy igazi cukrász!
Mi segítünk ilyenné válni.
Gondolkoztál már azon miközben egy születésnapi tortát vágtál fel, hogy hogyan készül pontosan? Milyen alapanyagokból, milyen előkészítés után, milyen cukrásztechnológiai eljárások segítségével ölt formát egy édesség. Hogyan lesz a cukorból marcipánbevonat egy tortán, vagy miként válik karamell virággá? Hogyan kell megálmodni és kivitelezni egy lenyűgöző tányérdesszertet? Tudod-e mit jelent a táblázás, temperálás? Mit értünk invertálás alatt? Hogyan készülnek a bonbonok, a tökéletes macaron vagy akár a lenyűgöző esküvői torták? Hányan és milyen munkafolyamatok segítségével működtetnek egy cukrászdát ahhoz, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek az eredménnyel? A cukrászat művészet, melyben a kreativitás és a fantázia végtelen számú lehetőséget tartogat. Egy cukrász nem csupán süteményeket, fagylaltokat, bonbonokat készít, hanem örömöt ad, hiszen ki ne szeretné az édességet?
|
Tagintézmények